K létu patří domácí bezová šťáva s ledem a perlivou vodou. Letos jsem místo bílého cukru použila hnědý. Někde jsem se dočetla, že sirup připravený z čerstvých květů působí preventivně proti nachlazení… A ještě můj tip: část sirupu zamrazuji do tvořítek na led. V zimě se hodí. Recept je na poslední fotce a vypůjčila jsem si ho z časopisu Apetit. Hezké pondělí!
foto: Vintagelover
Miluju ho! Vaří ho kolegyně z práce a je to vážně lahůdka!! 🙂
Denně si užívám bezinkové šťávy, je výborná…
Taky ho dělám každý rok a mrazím. Je super v zimě i v létě!
Ty mražené bezinkové kostky jsou skvělé.
Moni, díky za recept, jen co zase přestane pršet, jdu je natrhat a jdu do toho!! A ty tvoje pivoňky chci taky…ty nemám. Mám jenom růžovou a bordo. Ta bílá je nejkrásnější!!! Proč pořád prší? tak pa a hezký týden:-)))
Jani, dnes od rána svítí slunce, bude krásný den 🙂 Také z pivoněk nejvíce miluji bílou. Pa
Zrovna včera jsem si sirup přivezla z chalupy, používám stejný recept, díky za tip na zamrazení, v zimě se určitě bude hodit.
Ahoj Irena
Ireno, zamrazené kostky se hodí, když je parné léto, skvěle osvěží. Hezké dny!
Super zmrazovací tip, Moni! Z bezu taky dělám, letos ovšem nestíhám :-/ Měj se krásně !
Aný, taky jsem zmrazovala v poklusu, ale něco málo málo mám. Pa!
Moni,
bezinkovou šťávu mám moc ráda … zásobuje mě jí moje sestra …ten recept má hodně podobný … Marki
Marki, já jsem letos dala místo bílého cukru hnědý. Chutná skvěle!
Môj obľúbený bazový sirup, pravý domáci som už nepila ani nepamätám. Dúfam, že si jeho chuť ešte niekedy pripomeniem
Renato, nejlepší sirup jaký znám, těším se na něj každý rok. Děkuji za návštěvu!
Taky ho dělám. Budu se na to muset vrhnout hned jak se vrátíme z dovolené. A bezinkový likér je taky mňam 🙂 Krásné fotky!
Báro, bezinkový likér taky dělám. Ještě kapka by se ho u nás z loňska našla. Přeji hezkou dovolenou, hned bych někam jela 🙂
Rok ses rokem sešel, a už jdu opět dělat bezinkovou štávu.. zveřejníte prosím i recept na liker. konzumujete ho samotny, nebo jak prosim vyuzivate. dekuji
Ahoj, první várka již vypitá, právě přeléváme druhou várku do flašek. Vše dle tvých rad.
děkujeme Patrik a spol
bezinková šťáva je super, ale jde udělat s medem?
Naprosto sdílím Vaše nadšení pro bezinkovou šťávu. Recept mám podobný…jen ještě přidávám „konzervační prostředek pro zavařování“, já vím je to konzervant, ale šťáva tak vydrží ve sklepě klidně až do zimy (když se nevypije) a aspoň vím co jsem do šťávy dala a kolik jsem toho tam dala, narozdíl od kupovaných…bez konzervantu mamce vždycky da dvou měsíců zplesnivěla…