Už třetí týden jedu v jablkových hodech…. Dávám je do koláčů, peču štrúdly, dělám kuře s jablkovou nádivkou a pořád neubývají… I když máme sklep, jablka v něm nepřezimují. Tak jsem se rozhodla poprvé vyzkoušet jablečnou marmeládu. Recept jsem vybrala v Apetitu a myslím, že jsem udělala dobře. Jen jsem do ní přidala mou oblíbenou rozdrcenou mátu s cukrem a citronem. Ne, že bych vám to chtěla podsouvat, ale myslím, že právě tyto ingredience vytvořily z jablkové marmelády chuťovou báseň. V Apetitu doporučují marmeládu podávat také na toustu spolu se sýrem s modrou plísní… Recept je na poslední fotce a postup zde.
foto: Vintagelover
Hmmm, jablečnou marmeládu jsem snad nikdy nejedla, vypadá lákavě a je parádně nafocená…
Dano, vyzkoušejte! Je moc dobrá. Díky :-)!
Děkuji za inspiraci… na oplátku vás zvu ke mne na cestu za dárkem…Věrka
Ano, už jsem mrkala…Moc pěkný dárek…
Zdravím Moni…..ty máš hody jablečné,já bohužel pracovní:-(…vůbec sem nestíhám chodit…..jablečná marmoška vypadá moc lákavě. Spojení s ořechy by mě vůbec nenanapadlo.
Zdravím Evi, ty pracovní mám bohužel taky. Nestíhám k tobě taky chodit. Tak snad to bude lepší…
Zdravim, super nápad :-). Vyzkouším
Marcelo díky! Překvapilo mě, jak je tak dobrá…