Asi klasická čočková polévka to není. Doma jsem měla jen mrkev, ředkvičky, česnek, cibuli, červenou a hnědou čočku, smetanu a kokosové mléko. Musím se s vámi podělit o recept, protože jsem včera spořádala tři plné talíře 🙂
- 1 ks cibule
- sůl
- 2 ks mrkve
- 5 ks ředkviček
- 3 lžíce másla
- 5 stroužků česneku
- pepř mletý
- citronová šťáva
- menší půl hrníček hnědé čočky
- půl hrníčku červené čočky
- 250 ml 12 procentní smetany
- 200 ml kokosového mléka
Na másle jsem si osmahla nakrájenou cibulku, česnek, ředkvičky a asi pět minut dusila. Potom jsem přidala červenou a hnědou čočku a zalila třemi hrnky vody. Za občasného míchání dusila asi 30 minut. Až luštěniny změkly, tak jsem vše osolila a opepřila. Přidala kokosové mléko a smetanu. Podle chuti pokapala citronovou šťávou. Polévku můžete ozdobit lístky zeleniny nebo jarními sedmikrásky. Dobrou chuť ♥.
Děkuji za tip 🙂
Moc ráda polévku vyzkouším.
Kokosové mléko máme doma rádi. Sedmikrásky ze zahrádky také používám na ozdobu (na chlebech vypadají její květy vesele a svěže).
Přeji krásný víkend plný sluníčka 🙂
Určitě byla vynikající! Jen taková drobnost, namočené červené čočce stačí k uvaření cca 3 minuty. Marie