V zimě jsou nejlepší na zahřátí polévky… Tento týden jsem uvařila hned dvě, dýňovou a zelňačku. Do zelňačky dávám uzené maso a přidávám sladkou papriku a smetanou nešetřím…. zde je recept. Dýňovou vařím s chilli papričkou a recept je zde. Dita Pecháčková ve svém deníku napsala: Nepřestávám nad touhle polévkou žasnout: když si jí dám, mám pocit, že jím koncentrované Zdraví se Životem. To je přesné…
foto: Vintagelover
Moni, „zelňačku“ miluju, mohla bych jí jíst pořád a s „uzeným“ je naprosto dokonalá …. „dýňovou“ jsem nikdy nejedla, ale asi jí budu muset vyzkoušet,…… včera jsem jí viděla vařit ve VIP Prostřeno se zázvorem a fakt jsem na ní měla chuť …. moc děkuju za vložení receptu, jdu si ho opsat a založit ….. krásný pátek ….. Marki
Marki, tu dýňovou určitě vyzkoušej… je výborná!
Hm, nějaké dýně mi ještě zahálí v komoře…a na zelňačku mám chuť – s uzeným, to bych potěšila i ty moje chlapy…:-) hezký víkend pa Jana
Jo, jo Jani, zelňačka s uzeným je moc dobrá… určitě potěšíš 🙂
Urcite dynovou !! Tu miluju v ruznych variantach 🙂 Bohuzel zelnacce jsem stale neprisla na chut 🙁
Hned jak jsem doletela z Barmy, tak jsem delala pravou ceskou bramboracku na zahrati 🙂 Dnes je pro zmenu na programu bujon z kvetu bananovniku.
Krasne polevkove dny 😉
Hm, bujón z květu banánovníku… to neznám? A bramboračku mám taky moc ráda 🙂
Mńam, mňam, mňam paní Moniko:-)))
A co cuketová, nebyla by ??????
E.
Paní Evo, u Vás ta cuketová, byla taky moc dobrá 😉