Česnečka

Premiérou u nás doma byla krémová česnečka z pečeného česneku, kterou jsem vařila podle deníku Dity Pecháčkové. Krásně krémová, jemně česneková a s nádhernou barvou… Za mě jednička s hvězdičkou. A zde je recept.                                    

5 palic česneku, 5 lžic olivového oleje, 6 lžic másla, 1 pórek nakrájený na jemno, 2 cibule. 5 lžic hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru, 80 ml suchého sherry (nemusí být), 215 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, 1 lžičku čerstvě namletého bílého pepře a 2 lžíce nasekané pažitky. 

photo © Vintagelover

Příspěvek byl publikován v rubrice Inspiruje mne a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

6 komentářů u „Česnečka

  1. Pečený cesnak zbožňujem a vždy keď pečiem mäso pridám pár hlavičiek. Jeho chuť je výborná. Cesnačku som z neho ale nerobila, určite vyskúšam. Vďaka za tip Monika. Pekný deň. Andrea

  2. Tak som bola nadšená z tej cesnačky, že som zabudla pochváliť Tvoj krásne prestretý stôl. Andrea

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *