Premiérou u nás doma byla krémová česnečka z pečeného česneku, kterou jsem vařila podle deníku Dity Pecháčkové. Krásně krémová, jemně česneková a s nádhernou barvou… Za mě jednička s hvězdičkou. A zde je recept.
5 palic česneku, 5 lžic olivového oleje, 6 lžic másla, 1 pórek nakrájený na jemno, 2 cibule. 5 lžic hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru, 80 ml suchého sherry (nemusí být), 215 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, 1 lžičku čerstvě namletého bílého pepře a 2 lžíce nasekané pažitky.
photo © Vintagelover
Krásná tabule, zaujaly mě hlavně příbory.
Radko, děkuji 🙂 Příbory jsou z IKEA
Vypada a zni to bajecne, takove polevky my muzeme, dekuji za tip. A hezky prostreno:-). M.
Tabule vypadá krásně a určitě někdy vyzkouším, hezký večer Iva
Pečený cesnak zbožňujem a vždy keď pečiem mäso pridám pár hlavičiek. Jeho chuť je výborná. Cesnačku som z neho ale nerobila, určite vyskúšam. Vďaka za tip Monika. Pekný deň. Andrea
Tak som bola nadšená z tej cesnačky, že som zabudla pochváliť Tvoj krásne prestretý stôl. Andrea