Džem z rybízu

Tak jsem hledala nějaký speciální francouzský recept na rybízový džem, ale marně… Tady je jeden můj osvědčený a trochu upravený. Původně to měl být džem z višní a rybízu, ale višně letos ještě nejsou dostatečně zralé, tak jsem si recept trochu upravila a vyzkoušela jsem ho jen z rybízu. Myslím, že je taky dobrý. Originál recept je zde. Hezký den!

foto: Vintagelover

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

14 komentářů u „Džem z rybízu

  1. Moni kouzelné fotky! Babi taky dělá jen z rybízu a je nejlepší! Zrovna včera jsem trhala:-). Má správný říz hlavně do dortů a cukroví. Má to ale nevýhodu, je vždy rychle pryč! Užívej, paa

  2. Rybízový musí být….hlavně na vánoční pečení. Mně teď dozrává nějaký zpozdilý keřík, tak z něj taky snad nějaká marmeláda bude:-) měj se prima Moni pa

  3. I moje babička připravovala tenhle džem ….a dávala ho na mřížkový koláč. Ještě teď se mi sbíhají sliny. Krásné fotky Moni:-) Eva

      • Jaký bys chtěla? Ve Francii se nedělá z rybízu zavařenina jako u nás s kousky ovoce, nýbrž „gelée“, t.j. jenom z čisté šťávy. Mám recept na klasické rybízové gelée, malinovo-rybízové gelée a gelée bez vaření které „uvaří“ slunce 🙂

          • To jediné nemám vyzkoušené… tak doufám že ho slunce uvaří 🙂 Máš ho mít 😉

        • tento recept s kousky je nejlepší, vůbec nevadí slupky. ve slupkách je to necenější, jsou tam stopové prvky, dávají džemu specifickou chuť. Taky to lze udělat tak, že rybíz rozvaříme, necháme zchladit, pak rozmixujeme.Pak pracujeme jako od začátku, cukr, želirovací cukr, (kys. citronovou k vůli plísni)¨Je škoda štávu vylisovat A ŠLUPKY VYHODIT. Kromě toho i zrníčka dávají zvláštní chuť. Zrníčka a slupky jsou vláknina, kterou tolik potřebuje, vyhazujeme a pak kupujeme drahou v lékárnách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *