Do svého jídelníčku zařazuji další krémovou polévku na zahřátí. Včera jsme ji měli jako lehký zimní oběd. Než řepu vložíte do hrnce k dušení, doporučuji ji raději nastrouhat. Rychleji změkne a polévka je dřív hotová. Na zjemnění jsem přidala smetanu, kapku medu a na ozdobu kysanou smetanu. Užijte si ten pěkný vír růžovo-červené a bílé. Tak směle do toho... Recept je zde.
Už jsem ji také zkoušela a moc nám doma chutnala. Teď na zimu ideální. Hezký den Moniko!
Taky ji zařadím do svého jídelníčku… Hlavně je jednoduchá!
Já jsem snad červenou řepu nejedla nikdy jinak než nakládanou. Ve školní jídelně. :)) Ale recept zní dobře. Je ta polévka spíš sladká nebo slaná? Nevím totiž, jak řepa chutná sama o sobě.
A mimochodem, krásné fotky! Hlavně ta první se Vám povedla 🙂
Báro, já taky hlavně tu nakládanou. Chuť řepy je mírně nasládlá.Ale polévka byla spíš do slaná. Ani nedokážu popsat tu chuť. Hlavně ji doporučuji ochutnat. Teď jsem se dočetla, že se nemusela loupat, protože při oloupání ztrácí narůžovělou barvu. A moc děkuji za pochvalu fotek 🙂
Ty fotky!!!
Olí, DÍKY :*)
Moni, ty fotky …. aaaaach!!! Kouzelnice jsi!!!
Market, to mě těší, díky!
….až jednou vyjde kuchařka s tvými fotkami (a nejlépe i s recepty), budu první u pultu v knihkupectví…! A.
Anet, ty dovedeš tak potěšit… Strašně velké díky! 🙂