Krémová polévka z červené řepy

Do svého jídelníčku zařazuji další krémovou polévku na zahřátí. Včera jsme ji měli jako lehký zimní oběd. Než řepu vložíte do hrnce k dušení, doporučuji ji raději nastrouhat. Rychleji změkne a polévka je dřív hotová.  Na zjemnění jsem přidala smetanu, kapku medu a na ozdobu kysanou smetanu.  Užijte si ten pěkný vír růžovo-červené a bílé. Tak směle do toho... Recept je zde.

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

10 komentářů u „Krémová polévka z červené řepy

  1. Já jsem snad červenou řepu nejedla nikdy jinak než nakládanou. Ve školní jídelně. :)) Ale recept zní dobře. Je ta polévka spíš sladká nebo slaná? Nevím totiž, jak řepa chutná sama o sobě.
    A mimochodem, krásné fotky! Hlavně ta první se Vám povedla 🙂

    • Báro, já taky hlavně tu nakládanou. Chuť řepy je mírně nasládlá.Ale polévka byla spíš do slaná. Ani nedokážu popsat tu chuť. Hlavně ji doporučuji ochutnat. Teď jsem se dočetla, že se nemusela loupat, protože při oloupání ztrácí narůžovělou barvu. A moc děkuji za pochvalu fotek 🙂

  2. ….až jednou vyjde kuchařka s tvými fotkami (a nejlépe i s recepty), budu první u pultu v knihkupectví…! A.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *