Rajčatová polévka nebo Pappa al pomodoro

Když potřebuji rychlou večeři, zvolím rajčatovou polévku. Každý ji dělá trochu jinak…  U mě vítězí tato. V hrnci na troše olivového oleje zpěním 1 cibuli a 2 stroužky česneku nasekané najemno. Přidám 400 g krájených loupaných rajčat,  jednu konzervu rajčatového protlaku, 200 ml zeleninového vývaru,1 bobkový list, osolím, opepřím a vařím 15 minut. Vyjmu bobkový list a polévku rozmixuji, přidám smetanu, vmíchám hrst sekaných lístků bazalky. Podávám v polévkových miskách. Na závěr do každé misky přidám na kostky nakrájenou mozzarellu a lžičku medu. S opečenou bagetou je ideální. Dobrou chuť!

foto: Vintagelover

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

10 komentářů u „Rajčatová polévka nebo Pappa al pomodoro

  1. Veľmi zaujímavý recept – med je pe mňa novinka. A tie fotografie!!! človek by hneď ochutnal tak krásne je to naaranžované…..
    Lucia

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *