Když potřebuji rychlou večeři, zvolím rajčatovou polévku. Každý ji dělá trochu jinak… U mě vítězí tato. V hrnci na troše olivového oleje zpěním 1 cibuli a 2 stroužky česneku nasekané najemno. Přidám 400 g krájených loupaných rajčat, jednu konzervu rajčatového protlaku, 200 ml zeleninového vývaru,1 bobkový list, osolím, opepřím a vařím 15 minut. Vyjmu bobkový list a polévku rozmixuji, přidám smetanu, vmíchám hrst sekaných lístků bazalky. Podávám v polévkových miskách. Na závěr do každé misky přidám na kostky nakrájenou mozzarellu a lžičku medu. S opečenou bagetou je ideální. Dobrou chuť!
foto: Vintagelover
Dobré ráno, Moniko, taky ji máme rádi. Díky za recept, vyzkouším přidávat tu lžičku medu…
Dano, s tím medem je to moc dobré a ještě doporučuji nezapomenout na mozzarellu, ta je tam výborná…
Moni, rajskou miluju ….. s tím medem to neznám, děkuju za inspiraci, určitě to vyzkouším …. Marki
Marki, vyzkoušej. S medem je polévka moc dobrá!
Díky za recept:-)))
Určitě ji zkusím :-)))
E.
🙂
Juuu, ten med zní zajímavě. Musím vyzkoušet 😉
Pěkný den
Šárka
Šárko, díky za návštěvu a med doporučuji!
Moc zdravíme, rajskou polévku nemusíme , ale fotky jsou dokonale , mi+oli 🙂
Veľmi zaujímavý recept – med je pe mňa novinka. A tie fotografie!!! človek by hneď ochutnal tak krásne je to naaranžované…..
Lucia