Každoročně u nás doma nesmí chybět višňový džem. Tady je recept Vintagelover: Višně opláchnu, nechám dobře okapat a vypeckuji. Vypeckované višně dám do hrnce, přisypu cukr a za stálého míchání přivedu k varu. Krátce (2 minuty) povařím, odeberu případnou pěnu a džemem naplním umyté, suché sklenice. Na závěr sklenice dobře uzavřu a otočím dnem vzhůru. Je to jednoduché, vyzkoušejte to taky. Dávám ho do bílého jogurtu, na palačinky.
To by mělo být trestné…takhle dělat návštěvníkům blogu chutě! Objednávám u Vás alespoň 1 vzorek za přátelskou cenu 🙂 P.S. Nemám totiž na zahradě višně!
To mě těší, určitě se domluvíme 🙂
Mňam :-))) Těším se až ochutnám :-))))
Paní Moniko, již jsem tyhle Vaše višňové úmysly pochopil! Nejprve jste vyrobila marmeládu, pak upekla koláč a tak jen nyní volám – za všechny pravidelné čtenáře Vašeho blogu – otevřete samostatnou rubriku!
Mohla by se jmenovat: Letem višňovým světem. Anebo „Natrháno v mém višňovém sadu“. Anton Monikovič Višňov. Co Vy na to?
:)))))
Právě se „vrhám“ na meruňky, inspirovala jste mě svými obaly – jsou úžasné!!!