I když docela často a ráda vařím, včera jsem vyzkoušela tuto jednoduchou dobrotu poprvé. Přečetla jsem spoustu rad a receptů a nakonec jsem zvolila tento postup. Hezké ráno 🙂
1. Vodu přivedeme k varu, osolíme ji a mírně snížíme příkon tepla
2. Vejce na pár vteřin opatrně vyklepneme do misky s octem a potom naběračkou nabereme a vložíme do vody, kterou udržujeme těsně pod bodem varu
3. Vejce, vaříme 2-3 minuty (záleží, jak tuhý chceme žloutek!)
4. Opatrně, pomocí sítka nebo naběračky, vyjmeme z vody, necháme okapat a vložíme na talíř.
phpto © Vintagelover
Díky za připomenutí. Kdysi jsem dělávala, když byly děti ještě malé. Dávno jsem na ztracená vejce zapomněla. Hezkou neděli. M.
To je prostě mňam!
Zastřená vejce mám strašně ráda. Dělám je trochu jinak, ocet přidávám do vody kde je vařím, udělám si vír a klepnu je do něj.
http://www.42stupnu.blogspot.cz
Keď mi ostane kuracia alebo hovadzia polievka a nechce sa mi variť cestoviny, tak vtedy do polievky klepnem vajíčka a doma to má hlavne pri manželovi veľký úspech.
Moc jsem si pochutnal 🙂 Dobře jsi to Mo připravila a moc dobře to vypadá :-)…
Tuším sa to volá vajce Benedikt. Tiež ho robievam a na pečený chlebík je to naozaj lahôdka. A aj to krásne vyzerá. Manželovi musím priložiť ešte aj plátok do chrumkava opečenej slaniny. Pekný deň. Andrea
Vejce Benedikt nebo zastřený nebo ztracený je prostě super :), nejvíc nejlepší je do salátu. Kdyby to šlo bez octa, tak by to bylo uplně nejlepší, pač ocet nemám ráda a smrdí mi…ale chápu zde jeho funkci no :(.